Digitale erfenis

29 jun 2017 - Thijs Winkelmolen

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een profiel op Facebook, LinkedIn, Instagram en/of een e-mailaccount.

Tien jaar geleden kende haast niemand het begrip digitale erfenis. Wie gebruik maakt van internet laat daar persoonlijke sporen achter.

Wilt u eeuwig doorleven op internet?

Als iemand (onverwacht) overlijdt, moeten de nabestaanden alle digitale zaken dus maar zelf regelen. Dat begint dan vaak met (wanhopig) zoeken naar wachtwoorden van computer, laptop, tablet en/of telefoon.

Voor een digitaal testament kunnen mensen ook terecht bij de notaris. Het gaat dan om sociale media accounts en alle persoonlijke digitale data en zakelijke of financi?le bezittingen.

Maak een lijstje met accounts, gebruikersnamen, abonnementen en de wachtwoorden van je computer en telefoon en wijs een sociale media-executeur aan. Iemand die weet wat er na jouw dood met jouw sociale media profielen moet gebeuren. Wil je ze afsluiten of moet er een herinneringspagina van worden gemaakt!? Dat lijstje wordt aan het testament gehangen en samen met het testament in de fysieke kluis bewaard.

Het kan ook digitaal. Een voorbeeld is de digitale kluis van Digizeker, waarbij wordt samengewerkt met lokale notarissen. De notaris bewaart de digitale sleutel van de kluis en overhandigt die na overlijden aan de digitale executeur of nabestaanden.


28 mei 2020 Wil jij ook nog profiteren van de lage hypotheekrente Door de aanhoudende onzekerheid op de financi?le markten over de gevolgen van de coronacrisis, stijgt de hypotheekrente. Maar nog altijd is deze 'bizar laag'!Het betreft tot nu toe een lichte stijging van...

Lees verder

28 mei 2020 Coronacrisis en gevolgen hypotheek De coronacrisis en de gevolgen voor jouw hypotheek...Helaas zorgt de coronacrisis er ook voor dat veel mensen nu in financi?le problemen komen. Bij steeds meer banken/ geldverstrekker is het daarom mogelijk...

Lees verder

Ontwikkeling: Code Matters, Design: Adeight