Oplossing voor chronisch zieken en ex-patiënten

01 mei 2018 - Thijs Winkelmolen

De meeste banken stellen een overlijdensrisicoverzekering (ORV) verplicht voor het deel van de hypotheek dat uitkomt boven de 80% van de woningwaarde.

Een ORV keert een bedrag uit als je tijdens de afgesproken looptijd komt te overlijden. Deze polis sluit je vaak af in combinatie met een hypotheek.

Heb je zelf geen behoefte aan een ORV, bijvoorbeeld omdat je alleen bent of omdat je partner ook het huis kan betalen als jouw inkomen wegvalt of wanneer je (chronisch) ziek of ex-pati?nt bent. Bij enkele maatschappijen is het - ongeacht de hoogte van de hypotheek – niet meer noodzakelijk om een ORV af te sluiten.

Het wegvallen van de ORV-verplichting is vooral van waarde voor chronisch zieken, ex-pati?nten en senioren. Zij betalen vaak een veel hogere premie voor hun ORV.

Uiteraard geven wij als adviseur wel advies met betrekking tot het overlijdensrisico en brengen wij duidelijk in beeld wat de gevolgen van overlijden zijn en zullen wij berekenen wat de premie is wanneer u wel kiest om een ORV af te sluiten.


09 jun 2022 De meerwaarde van Financiele Planning Veel mensen denken bij de term financiele planning vooral aan geld en cijfers. Jammer, want financi?le planning gaat over zoveel meer. Het gaat namelijk in eerste instantie over jou en het realiseren van...

Lees verder

08 apr 2022 Belastingvrij schenken en ontvangen Een schenking ontvangen van bijvoorbeeld je ouders is prettig. En als ouder je kind een financieel steuntje in de rug geven, zorgt ook voor een goed gevoel. Maar wat zijn de haken en ogen rond...

Lees verder

28 jan 2022 Hypotheekwijzigingen 2022 Ook in 2022 verandert er weer het e.e.a. op de hypotheekmarkt. De 5 belangrijkste wijzigingen voor 2022 die invloed hebben op jouw hypotheek hebben we op een rij gezet.1.De NHG-grens wordt verhoogd. Voor...

Lees verder

Ontwikkeling: Code Matters, Design: Adeight