Oplossing voor chronisch zieken en ex-patiënten

01 mei 2018 - Thijs Winkelmolen

De meeste banken stellen een overlijdensrisicoverzekering (ORV) verplicht voor het deel van de hypotheek dat uitkomt boven de 80% van de woningwaarde.

Een ORV keert een bedrag uit als je tijdens de afgesproken looptijd komt te overlijden. Deze polis sluit je vaak af in combinatie met een hypotheek.

Heb je zelf geen behoefte aan een ORV, bijvoorbeeld omdat je alleen bent of omdat je partner ook het huis kan betalen als jouw inkomen wegvalt of wanneer je (chronisch) ziek of ex-pati?nt bent. Bij enkele maatschappijen is het - ongeacht de hoogte van de hypotheek – niet meer noodzakelijk om een ORV af te sluiten.

Het wegvallen van de ORV-verplichting is vooral van waarde voor chronisch zieken, ex-pati?nten en senioren. Zij betalen vaak een veel hogere premie voor hun ORV.

Uiteraard geven wij als adviseur wel advies met betrekking tot het overlijdensrisico en brengen wij duidelijk in beeld wat de gevolgen van overlijden zijn en zullen wij berekenen wat de premie is wanneer u wel kiest om een ORV af te sluiten.


28 mei 2020 Wil jij ook nog profiteren van de lage hypotheekrente Door de aanhoudende onzekerheid op de financi?le markten over de gevolgen van de coronacrisis, stijgt de hypotheekrente. Maar nog altijd is deze 'bizar laag'!Het betreft tot nu toe een lichte stijging van...

Lees verder

28 mei 2020 Coronacrisis en gevolgen hypotheek De coronacrisis en de gevolgen voor jouw hypotheek...Helaas zorgt de coronacrisis er ook voor dat veel mensen nu in financi?le problemen komen. Bij steeds meer banken/ geldverstrekker is het daarom mogelijk...

Lees verder

Ontwikkeling: Code Matters, Design: Adeight